Bevásárlókosár

0db - 0 Ft
Az Ön kosara üres!

Ingyenes ph riport
+ 2000 Ft értékű kupon

E-mail cím:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:*
Super Admin által. | Posztolva ide: Lúgosítás,Savasság-betegség KAPCSOLAT | Nincs még hozzászólás. | 1116 megtekintés a cikken

Részletek Dr. Alex Guerrero “Egyensúlyban egy életre” című könyvéből. A könyv szerzői jogvédelem alatt áll, ezért kérjük, az információkat és egyes szövegrészeket ne másolják, csupán olvassák.

 

Sokféle betegség, egyetlen fő bajforrás


Az emberi test egésze mintegy 75 billió (75 ezer-milliárd) sejtből áll, melyek 150 típusra oszthatóak fel. Például: vérsejtek, idegsejtek, csontsejtek, izomsejtek stb., mindegyik specifikus céllal tevékenykedik. Ezek a sejtcsoportok egymással szoros közreműködésben „komponálják” meg az emberi szervezet önszabályozását, regenerációját, önjavítását.

 

A test sejtjei elektromosan, kémiai úton és hormonok által kommunikálnak egymással. Arendszer megfelelő működéséhez szükséges, hogy a vér PH-ja optimális (7,365) legyen. Ha ettől az értéktől túlságosan eltér a valós érték, akkor problémák állnak be a sejtszintű kommunikációban.A leggyakrabban előforduló acidosis (enyhe, krónikus túl-savasodás) során a savak túlterhelik a rendszert, mely minden eszközt bevetve igyekszik visszajutni az optimális tartományba. Ez a törekvés állandó stressz alatt tartja a szervezetet. A megváltozott testkörnyezet miatt elszaporodó élősködők fontos táplálékokat vonnak el, és melléktermékeikkel tovább veszélyeztetik sejtjeink működését.Amikor a szervezet már képtelen eltávolítani, vagy hatástalanítani ezeket a savakat, először zsírban, később az izületekben, szövetekben kezdi tárolni őket. Ennek eredményeként kialakulhat arthiritis (izületi gyulladás), köszvényes csomók az izületekben, ekcéma a bőr felületén és/vagy általános fáradékonyság a szervezet egészében. Ezek a folyamatok károsak, de koránt sem életveszélyesek. Krónikus acidiosis következtében azonban a szervezet előbb-utóbb a szervekben is toxikus savakat kezd tárolni, ez pedig olyan szörnyű és súlyos betegségekhez vezethet, mint a diabétesz, vagy a rák.


 

 A kialakuló betegség nagyban függ attól, hogy az adott szerv mennyire tűri a savak jelenlétét.


Ha az emésztési rendszer a legkevésbé ellenálló, akkor kolitisz vagy rák kialakulásának nagyobb a valószínűsége. De ha a savak inkább a „myelin” pajzsot támadják, ami a központi idegrendszer sejtjeinek védőburka, olyan komoly következményekkel lehet számolni, mint akár a szklerózis multiplex.


A kialakuló betegség neve nem is annyira fontos, mint maga az ok: a vér enyhe túlsavasodásának következtében történő toxikus savfelhalmozódás.

 

 

Ha semmit sem teszünk ellene, a sejtek, mindenféle melléktermékkel beborítva, idő előtt pusztulni kezdenek. Az elhalt sejteket aztán az időközben elszaporodott kóros mikroorganizmusok kezdik falni, közben további toxikus szeméttel szennyezve a szervezetet. Olyan ez, mint amikor egy pénzérme savba kerül, és lassan a sav felemészti, miközben zavaros kémiai „mocsár” alakul ki körülötte.

 


A túlsavasodás, ha nem tesznek ellene, belülről kifelé korrodálja a szervezetet!

 

 

A hagyományos medicina és a PH faktor

 


Bár nem a kedvenc témám, mindenképpen beszélnem kell arról, hogy a hagyományos medicina miért annyira sikertelen a krónikus betegségek kezelésében. Sajnos az orvosok nagy része az adott betegség tüneti kezelésére fókuszál, és nem a mögötte meghúzódó okra (ami nagyon gyakran PH egyensúly hiánya).

Teszik ezt azért, mert oktatásuk gyógyszertan alapú, a táplálkozástani ismeretek pedig sokkal kisebb hangsúlyt kapnak. A tünetek kezelésére adott gyógyszerek, bár alaphelyzetben időszakosan képesek a panaszok enyhítésére, hosszú távon fokozzák sok betegség kiváltó okát, a belső környezet optimálisnál savasabb jellegét.

 

A gyógyszerek nagy többsége – különösen az antibiotikumok – savasító hatásúak.

 

Krónikus betegségeket kezelni velük sokszor olyan, mint tüzet benzinnel oltani. A gyógyszereknek megvan a helyük a modern medicinában – kétségtelenül világelsők például az akut, vagy akár életveszélyes problémák megoldásában. De krónikus esetekben a hosszantartó használatuk esetekben a tünetek fokozódásához vezethet. Ezért van az, hogy sok beteg, ha hosszú ideig használja a savasító gyógyszereket, az eredeti problémánál jóval komolyabb tüneteket produkál.

 

Ha szembe szeretnénk nézni a világot fenyegető egészségügyi problémákkal, igazi válaszokat kell keresnünk arra a kérdésre,, hogyan akadályozhatjuk meg a krónikus betegségek kialakulását. Első lépésként meg kell érteni, hogy a betegségek kialakulásának fő okai: a túlzott savasság és különböző tápanyagok hiánya, úgynevezett hiánybetegségek.

A gyógyszerek nagyon hatékonyan csökkentik a fájdalmat, a gyulladást, vagy nyomnak el más tüneteket, de se nem lúgosítanak, se nem táplálnak, tehát nem kezelik az okokat.

 

NAGYON valószínűtlen, hogy a mai modern medicina 180 fokos fordulatot tesz, és elkezdi a krónikus betegségek okait is kezelni. Általában az orvosok akkor hajlandók változtatni, ha a beteg azt megköveteli. Bárcsak megtörténne, hogy a betegek már a betegségek kialakulása előtt is foglalkoznának azzal, mit is jelent igazán az egészség, de ez - az emberi természetet figyelembe véve - utópia (tisztelet a kivételnek). A hagyományos orvoslás, a gyógyszergyárak pénzével megerősítve, keményen őrzi kivívott helyét, minden mást elnyomva. Ezért nem marad más hátra, mint betegként szembenézni a problémákkal.


 

A PH egyensúly megbomlása okozta betegségek

 

 

Allergia
Artiritisz (izületi gyulladás), köszvény

Bélrendszeri rendellenességek
Bőrproblémák

Cukorbetegség (diabétesz)

Elhízás, túlsúlyosság

Keringésrendszeri betegségek
Krónikus kimerültség 
Korai öregedés

Látási rendellenességek
Légzőrendszeri problémák

Osteoporosis (csontritkulás)

Rák

Szorongás, depresszió
 
Vesebetegség

 


Becslések szerint az Amerikai Egyesült Államokban előforduló betegségek 80%-85%-a krónikus, degeneratív jellegű. Ezek a kondíciók általában 40 éves kor után, vagy még később alakulnak ki. Véleményem és tapasztalataim szerint ez azért van így, mert általában egészséges PH egyensúllyal születünk és a szervezet belső szabályozásának mechanizmusa képes ezt hosszú ideig fenntartani, a külső körülmények ellenére is.


Miután a szervezetet egészségesre „tervezték”, sokéves rossz táplálkozásra és rossz szokások gyakorlásra van szükség, hogy a toxikus savak felgyülemlése legyűrje az öngyógyító mechanizmust.

De higgyenek nekem, a végén legyűri! Csak ekkor jelentkeznek a súlyosabb tünetek, annak ellenére, hogy kialakulásuk története akkor akár már évtizedekre tekinthet vissza.

Notice: Undefined variable: products in /home/megagreen/public_html/catalog/view/theme/VARNA/template/blog/post.tpl on line 103
Amit az orvosod Soha nem mondana el neked!
Kattints ide az ingyenes pH riportért!
ph_book
+ Ajándék
+ 2000 Ft értékű kupon
gift_book
Sav-bázis ételtáblázat +25 ízletes lúgosító recept!