Bevásárlókosár

0db - 0 Ft
Az Ön kosara üres!

Ingyenes ph riport
+ 2000 Ft értékű kupon

E-mail cím:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:*
Super Admin által. | Posztolva ide: Miben segíthetünk? | Nincs még hozzászólás. | 1471 megtekintés a cikken

Azt mindenki tudja, hogy evés után nem árt rágózni, hogy a savas kémhatás ne marja a fogzománcunkat. Jóval kevesebben tudják, hogy a savformáló ételek fogyasztása belülről rombolja a csontokat és a fogakat. Amikor szervezete túlsavasodik a test kénytelen a csontokból és a fogakból kalciumot elvonni, hogy semlegesítse a savas vegyületeket. Ez az "ásványrablás" a csontritkulás egyik lehetséges oka, egy betegségé, melynek jellegzetessége a porózus, elvékonyodó csontok.

Sokan gondolnak úgy a csontokra, mint élettelen, betonszerű képződményekre.

A csontok azonban ennél jóval többek!

Ugyanúgy élnek, mint az összes többi szerv, emellett legnagyobb ásványi anyag raktárainkat jelentik.

Gondolj úgy csontjaidra, mint „kalcium bankszámládra”.

Amikor szervezetünk megszabadul savas melléktermékeitől, lúgos ásványi anyagokat (kalcium, magnézium, kálium) használ a savak semlegesítésére (semlegesítés nélkül a vesék szétégnének).

Ha kevés lúgosító ásvány áll rendelkezésre, a szervezet kénytelen a csontokból kivonni az ásványokat. Hosszú-távú, krónikus elsavasodás esetén a csontok ásványtartalma lecsökken, szerkezetük meggyengül és kialakulhat az a betegség, amit ma csontritkulásként ismerünk.

Dr. Leon Root Gyönyörű csontok hormonkezelés nélkül c. könyvében azt írja: „A test parányi mértékű elsavasodása is drámai csontvesztéshez vezethet.”

Dr. Susan Brown (a Jobb Élet, Jobb Csontok szerzője) orvosi antropológus, táplálkozás-szakértő szerint a csontritkulás szorosan összefügg a túlsavasodott belső környezettel, hisz olyan kultúrákban, ahol sok nyers ételt fogyasztanak, a betegség igen ritka.

Ennek ellenére a nyugati medicina teljesen figyelmen kívül hagyja a pH-egyensúly fontosságát, és a csontritkulás kezelésére szintetikus hormonterápiát és csontsűrűség-növelő gyógyszereket alkalmaz. Ezek hatására a TÜNETEK enyhülnek, azonbanétrendbeli változtatások nélkül a szervezet újra és újra „lerabolja” a csontok ásványtartalmát! Összehasonlíthatatlanul jobb eredményeket ér el Dr. Brown a Jobb Élet, Jobb Csontok © rendszerrel, mely egy lúgosításon alapuló szisztéma.

Ellenőrizd kalcium táplálék-kiegészítőd MOST!

A kalciumot azért vásároljuk, hogy felszívódjon és beépüljün. Épp ezért fontos tudni, hogy a kalcium melyik formátuma teszi pontosan ezt!
A kalcium-laktát és a kalcium-foszfát olyan, mint a gipsz. A legtöbb termékben domináló kalcium-karbonát pedig olyan, mint a krétapor (20 óra alatt mindössze 5% szívódik fel!)!
Sajnos a gyógynövényboltokban, gyógyszertárakban kapható legtöbb 1000 milligrammos kalciumtermékben legalább 600 milligramm a kalcium-karbonát aránya, ami teljesen használhatatlan. Pedig minden, kalcium-karbonátra elköltött 1000 forintból kidobsz 950 forintot! Ezért írnak fel az orvosok nagy dózisú kalciumot és ezért érzed csak mérsékelt hatását.

A kalcium jól felszívódó formái a kalcium-citrátkalcium-glükonát és a korall kalciumA korall kalcium élő korall-zátonyokról származó gyors felszívódású kalcium, mely nyomelemeket és vitaminokat is tartalmaz. A kalcium felszívódásához ugyanis D-vitaminra is szükség van!

A nagy átverés: a tejtermékek kalcium-mítosza!

A tejtermékek koncentrált fehérjetartalma valójában savasodást okoz. A túlsavasodást a csontritkulás elsődleges okai között említik. Tejtermékek fogyasztásával több kalciumot vesztünk, mint amennyit a termékekből nyerünk!

Harvey Diamond táplálkozási szakértő (a Fit for Life írója): „Ahogy arra programoztak, hogy fehérje esetén egyből a húsra gondolj, ugyanúgy programoztak, hogy kalcium esetén a tej jusson eszedbe.” A tej azonban nem elsődleges kalciumforrás!

Az író hozzáteszi: „Azok az országok, melyek legnagyobb mennyiségben fogyasztják a tejtermékeket, a legmagasabb számú csontritkulásos esettel rendelkeznek per capita. Ezzel ellentétben, a legkisebb tejtermékfogyasztók a legkevesebb csontritkulással bajlódó országok.”

T. Colin Campbell biokémia professzor (Cornell University) a Los Angeles Times-ban így ír: „Szeretem a tejtermékeket. Farmon nőttem fel. De ettől még a tények nem változnak… A tejtermékekről belénk programozták, hogy egészségesek, de ez nem több mint szerencsétlen tévedés…”

Campbell professzor és kollégái kutatás-sorozatot végeztek a témában, amit ma gyűjtőnévenKína Tanulmánynak hívunk.

Az ázsiai emberek körében –akik sokkal kevesebb tejterméket fogyasztanak, mint mi itt nyugaton- 80% kevesebb a csonttörések aránya! A professzor szerint az ázsiaiak kalciumbevételének fő forrása növényi alapú (főleg a zöld leveles növények).

Campbell úgy gondolja, hogy az amerikaiak –akik rengeteg húst és tejet fogyasztanak- az állati fehérjék miatt elsavasodtak. A savasodás kompenzálására a szervezet "kirabolja" saját csontjait.

Csontjaid egészségének érdekében…

…segítened kell szervezeted a magfelelő pH-egyensúly kialakításában.

Ez túl általános?

Akkor válts lúgosító étrendre, használd a lúgosító élelmiszerek táblázatát, fogyassz kevesebb tejterméket és kalciumforrásod legyen növényi eredetű, például a Korall Kalcium.

Kapcsolódó termékek

Amit az orvosod Soha nem mondana el neked!
Kattints ide az ingyenes pH riportért!
ph_book
+ Ajándék
+ 2000 Ft értékű kupon
gift_book
Sav-bázis ételtáblázat +25 ízletes lúgosító recept!