Bevásárlókosár

0db - 0 Ft
Az Ön kosara üres!

Ingyenes ph riport
+ 2000 Ft értékű kupon

E-mail cím:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:*
Super Admin által. | Posztolva ide: Lúgosítás,Savasság-betegség KAPCSOLAT | Nincs még hozzászólás. | 1174 megtekintés a cikken

A II. típusú (felnőttkori) cukorbetegség 7+1 legnagyobb rizikófaktora!

 

 

A cukorbetegség –mint a legtöbb krónikus probléma-multifaktoriális.
Ez azt jelenti, hogy több feltétel együttes teljesülése váltja ki. Néhány ezek közül a genetikánkban rejtőzik, ezért mindig is velünk lesz. Vannak azonban olyanok, melyeket képesek lehetünk megváltoztatni, kontrollálni.
 
 
 
Hogy mik az okok és mit tehetünk?
1. Elhízás
A felnőttkori cukorbetegség kialakulásának leggyakoribb oka az elhízás.
Statisztikai adatok szerint nemzetünk több mint 30%-a elhízott! Miután a testzsír csökkenti szervezetünk inzulin-felvevő képességét, az elhízás inzulin–rezisztanciát (ellenállást) válthat ki. Ez már a cukorbetegséghez vezető utolsó lépcsőfok.
Ha túlsúlyosnak diagnosztizálnak, 5-ször nagyobb az esélyed arra, hogy „cukros” legyél, ez a hideg tény.
 
De van jó hír is. 2002-ban az Egyesült Államokban kutatást végeztek „Életstílus Intervenció” néven. A tanulmány alanyai egytől-egyig magas rizikófaktorral rendelkező egyének voltak. Megállapították, hogy akik hajlandóak voltak testsúlyukat 5-7%-al csökkenteni, 58%-al javították esélyüket, hogy elkerülje őket a cukorbetegség! És még azt mondják, hogy semmit sem tehetsz! Hah!
 
 
2. Ülő életmód
Az inaktivitás és a túlsúlyosság kéz a kézben kísér a II. típusú cukorbetegség felé!
Az izomsejteknek több inzulin-receptora van, mint a zsírsejteknek, tehát mozgással csökkentheted az inzulin-rezisztanciát!
A mozgás az inzulin hatékonyságát is javítja, tehát duplán nyersz!

 

3. Egészségtelen étkezési szokások
Miről beszélek? Túl sok zsír, és egyszerű szénhidrát (cukor), nem elég rost és vitamin! Az ilyen étkezéssel magad alatt vágod a fát, különösen, ha a genetikádban szerepel a cukorbetegségre való hajlam! A II. típusú cukorbetegek között az elhízottak aránya 90%!
 
4. Elsavasodás
Korunk egyik legnagyobb rákfenéje. A savasító, feldolgozott élelmiszerek, üdítőitalok, stressz stb. miatt a szervezet sav-bázis egyensúlya felborul. A sejtek védekezni kezdenek: faluk megkeményedik, és kevesebb inzulint és tápanyagot tudnak felvenni. A hasnyálmirigy inzulin-termelő sejtjei fokozzák a termelést, de előbb utóbb kimerülnek, kommunikációjuk leáll, és kialakul a II. típusú diabétesz.
Jó hír viszont, hogy könnyű javulást elérni: hallottál már a lúgosítást segítő zöld táplálék-kiegészítőkről?
 
5. Családi genetika?
A statisztikák azt bizonyítják, hogy azok, akiknek a családjában előfordul a betegség, magasabb rizikófaktorral rendelkeznek. Ez azonban egyáltalán nem garantálja, hogy nálad is kialakul a betegség! Ha más rizikófaktorokat drasztikusan csökkentesz, javítod esélyeidet.

 

 

6. Öregedés
Szomorú, de igaz. Minél öregebbek vagyunk, annál nagyobb az esélyünk a cukorbetegség kialakulására. A kutatók teóriája szerint a hasnyálmirigyünk velünk együtt korosodik, és csökken inzulintermelő képessége. Öregedéssel receptoraink inzulin-felvevő képessége is alacsonyabb szintű lesz.
 
7. Magas vérnyomás és koleszterinszint
"Ez a két rosszfiú" rengeteg lavinát indíthat el a szervezetben, és ez alól a cukorbetegség sem kivétel. Gondoljunk csak arra, milyen hatással vannak a szív korona-erére, valamint az agy érrendszerére!
 
+1. Gestational diabétesz?
Az anyák 4%-a terhessége során időszakosan inzulin-rezisztenssé válhat a placenta által kibocsátott hormonok miatt. Ezeknél az anyáknál nagyobb eséllyel alakul ki évekkel később diabétesz, és sajnos ugyanez igaz gyermekeikre is.
 

Forrás: Debra Manzella, R.N.,

www.about.com, diabetes guide, 2007-01-24, 2007-04-24

Notice: Undefined variable: products in /home/megagreen/public_html/catalog/view/theme/VARNA/template/blog/post.tpl on line 103
Amit az orvosod Soha nem mondana el neked!
Kattints ide az ingyenes pH riportért!
ph_book
+ Ajándék
+ 2000 Ft értékű kupon
gift_book
Sav-bázis ételtáblázat +25 ízletes lúgosító recept!