"..megettem a mai avokadóm... és holnapra halasztottam az injekcióm!"
Mielőtt még elkezdeni a szemét forgatni... az avokadó nem egy mágikus gyümölcs, amely szempillantás alatt megoldja a diabéteszesek problémáit! Az avokadó egy a néhány lúgosító gyümölcsből, mely segíti szervezetünk sav-bázis egyensúlyának stabilitását. Mindját kiderül, miért fontos ez egy diabéteszben szenvedőnek...
Alex Guerrero alternatív orvos, a tradicionális kínai medicinamestere szerint szervezet elsavasodása közvetlen kapcsolatban áll a felnőttkori cukorbetegség kialakulásával. (forrás: "In Balance for Life")
A cukorbetegségen belül az u.n. II. típus (felnőttkori) az elterjedtebb. Jellemzője, hogy a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, és/ vagy a sejtek maguk is rezisztenssé, azaz ellenállóvá válhatnak az inzulinnal szemben. A II. típusú cukorbetegség azokban az országokban domináns, melyekben az a feldolgozott, magas fehérjetartalmú (röviden: savasító) ételek fogyasztása túlsúlyba került.Különösen jellemző ez Magyarországra.
A hasnyálmirigy termelte inzulin feladata a vércukorszint csökkentése: arra készteti sejtjeinket, hogy glükózt "fogadjanak be", így csökken a vérben lévő cukor mennyisége. Egy nagyobb szénhidrát-tartalmú étkezés után az izulin szinte „dől a vérünkbe”, hogy minél előbb visszaállítsa a normális szintet.
Mikor szervezetünk savas melléktermékekkel szennyezett, a bennünk élősködő gombák, baktériumok, penész túlszaporodása gyengíti a hasnyálmirigy funkcióját, ezáltal a cukor feldolgozásának képességét.
Elsavasodott környezetben könnyen előfordul, hogy maguk a sejtek ellenállnak az inzulinnak (rezisztancia). Nem vesznek fel elegendő mennyiségű cukrot, ezáltal a vércukorszint nem csökken a kívánt mértékben. A szervezet ekkor arra kényszerül, hogy nagyobb mennyiségben állítsa elő a hormont.
A hasnyálmirigy ekkor hatalmas feladatnak néz elébe. Egyre több inzulint kell termelnie ugyanannak a hatásnak az eléréséhez, ez pedig „stresszeli”, túlterheli az inzulint előállító sejteket!
Ha engedjük, hog túlsavasodjunk, még egy egészségesnek mondható szervezetben is kárt szenvedhet a hasnyálmirigy vérellátása. A mikroerek keringését fehérje szennyeződések gátolhatják. A mirigy sejtjeinek csökkenő tápanyagellátása elősegíti a II. típusú cukorbetegséghez vezető ördögi kör kialakulását.
Mitől savasodhat el egy egészséges test?
Ha kíváncsi...
... hogyan lehet visszahozni a szakadék széléről az elsavasodott szervezetét,
... hogyan csinálhat "Betegségmágnes" szervezetéből "Betegségelhárító" szervezetet
... hogyan lehet olyan fitt, amilyen már régen nem volt,
... hogyan érheti el méregtelenítéssel, hogy tovább bírja a munkát, a tanulást vagy bármit, amit imád csinálni;
Akkor mindenképp iratkozzon fel erre a 2 INGYENES e-bookra!!!
„Megdöbbentő pH Riport” és a Savasító-lúgosító élelmiszer-lista.
A lúgosító terápiák és alkáli víz segíthetnek e „tömítések” feloldásában és a hasnyálmirigy funkciójának visszaállításában.
Robert O. Young biokémikus 6 hónapos kontrollált kísérletnek vetett alá I. és II. típusú cukorbetegeket. A 6 hónap alatt nemcsak lúgosító étrenden éltek, de többet mozogtak és lúgosító táplálék-kiegészítőket is fogyasztottak. Az eredményesség elképesztő volt, minden egyes esetben szükségessé vált az inzulin adagok csökkentése. A páciensek fogytak (átlagosan 14,5 kg-ot 12 hét alatt), csökkent a vérnyomásuk és koleszterinszintjük is.
Ami segíthet: