Notice: Undefined variable: image_big in /home/megagreen/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_blog_post.php on line 281 Ízületi gyulladás

Bevásárlókosár

0db - 0 Ft
Az Ön kosara üres!

Ingyenes ph riport
+ 2000 Ft értékű kupon

E-mail cím:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:*
Super Admin által. | Posztolva ide: Miben segíthetünk? | Nincs még hozzászólás. | 2244 megtekintés a cikken

"Tagadhatatlan kapcsolat az ízületi gyulladások fajtái, és a test túlzott savassága között"

Szervezeted 143 ízületét enyhén lúgos kémhatásra „tervezték”. A savasító ételek fogyasztása hosszú-távon „megkezdi” az ízületeket, hajlamosabbak lesznek a sérülésekre, és kiszolgáltatottabbak olyan betegségeknek, mint az ízületi gyulladás.

Hogy milyen erős a kapcsolat az ideálisnál savasabb test és az ízülti gyulladás között?

Annyira, hogy kutatóknak kísérleti állatoknál sikerült csak azzal kiváltani ízületi gyulladást, hogy a folyadékukat tartósan vízről tejre cserélték. 
(forrás: Panush. et al.”Food-induced (’Allergic’) Arhiritis”)

Régóta ismert, hogy a tej savasít, nem javasolt felnőtt emberek számára, és sokkal szegényesebb kalciumforrás, mint a zöld leveles növények, vagy a korallból származó kalcium. (forrás: Harvey Diamond "Fit For Life")

Azok számára, akik sejtjeik, ízületeik enyhe, fájdalmas túlsavasodásával küzdenek, különösen fontos lenne a tejtermékek elhagyása (egyedül a natúr joghurt elfogadható).
A savformáló élelmiszerek túlfogyasztása az egész szervezetet érintő, szisztematikus, gyulladásos állapotot is kiválthat, ez pedig sokszor az ízületeken csapódik le.
Más szóval: a savasodás és a gyulladás „kéz a kézben” járnak.

A zselés anyag, mely megakadályozza, hogy a csontvégek összeérjenek (mi úgy ismerjük: porc) szintén élő sejtekből áll, melyek szintén enyhén lúgos környezetben működnek optimálisan. A lúgos ízületi folyadék eltávolítja a porc sejtjeinek savas melléktermékeit és segít a porc regenerációjában. Testünk túlsavasodása azonban a porc sejtjeinek folyadékvesztéséhez, regenerációjuk csökkenéséhez és végül pusztulásukhoz vezethet. Ez növeli az ízület belső súrlódását, fájdalmat és gyulladást okoz, melyről leginkább az artiritiszben szenvedők tudnának mesélni.

Ami segíthet: 

-lúgosítás (savasító élelmiszerek csökkentése + lúgosító étrend kiegészítők)

-glükózamin-szulfát (helyrehozza a porc rugalmasságát, kenést biztosít, csökkenti a porcbontó enzimek hatását)

-Hialuronsav (kenőanyagként védi, "párnázza" az ízületeket)

-MSM (gyorsítja a melléktermékek ürülését, enyhíti a gyulladást)

(Termékjavaslatainkat a cikk alján találod)

Az, hogy a gyulladás melyik formája alakul ki már nagyban függ az egyéntől,genetikájától, táplálkozásától, korától stb. Ez azonban ne tévesszen meg senkit: a különböző tünetek mögött azonos okok (pl. túlsavasodás) bújhatnak meg!

A modern medicina fájdalom-csillapítókkal és gyulladáscsökkentőkkel kezeli az ízületi gyulladások különböző fajtáit, ami –bár időszakosan tompítja a tüneteket- hosszú távon tovább fokozza a savasodást.

Ezzel szemben a savtalanítás magát az okot kezdi csillapítani, ami akár fájdalom és a tünetek gyors javulásához vezethet!

Ha kíváncsi vagy...

... hogyan lehet visszahozni a szakadék széléről az elsavasodott szervezeted,

... hogyan csinálhatsz "Betegségmágnes" szervezetéből "Betegségelhárító" szervezetet

... hogyan lehetsz olyan fitt, amilyen régen
... hogyan érheted el méregtelenítéssel, hogy tovább bírd a munkát, a tanulást vagy bármit, amit imádsz csinálni;

Akkor mindenképp iratkozz fel erre a 2 INGYENES e-bookra!!!

„Megdöbbentő pH Riport” és a Savasító-lúgosító élelmiszer-lista.

Esettanulmány: Bianka és a csont-ízületi gyulladás (osteoarthiritis)

Egyik betegem, Bianka, folyton csodálkozik, hogyan lehet meszesedése olyan helyeken, ahol nem kellene, miközben a csontjaiban nincs elég kalcium?

Az ízületek, csontok, csigolyák felületére rakódott kalcium egy időben még a csont szerkezetét erősítette: a belsejében volt!

Bianka kalciumvesztése két okból is bekövetkezhetett.

-Vagy nagyobb szükség volt a kalciumra valahol máshol a szervezetében.

-Vagy a csontokat körülvevő folyadék savasodott el túlságosan (rossz táplálkozása miatt), ami „megkezdte” a csontokat

A csontvesztés Biankánál annyira drasztikus volt, hogy 35 éves korára a csuklóröntgene szerint csontjai szinte üregessé váltak.

A csontok lúgosító kalciumtartalma több okból is belekerülhet a véráramba. Jelentős túlsavasodás esetén a kalcium fontosabb a keringésnek és az idegrendszernek, mint a csontoknak. Ilyenkor a szervezet kirabolja saját ásványraktárait (ezek a csontjaid)!
Hosszú-távon azonban fájdalmas-gyulladásos következményei vannak, ha valahonnan csak elveszünk és sohasem teszünk vissza.

A Te ízületi problémáid is ilyen „belső kompromisszumok” okozzák?
Ha igen, akkor ideje kevesebb savas ételt fogyasztanod!
A vérbe jutó kalcium ugyanis hozzákötődik a savakhoz és kalcium-karbonát formájában kikristályosodik. A kalcium karbonátot (más néven „meszet”) pedig a szervezet az ízületekben, csontok felületén kezdi tárolni.
Ezeknek a táplálkozás-eredetű problémáknak az vethet véget, ha biztosítod a szervezet működéséhez szükséges alapanyagokat!

(forrás: Dr. Alex Guerrero "In Balance For Life")

Michelle Schoffro Cook holisztikus dietetikus, és sok alternatív medicinával foglalkozó gyógyító számol be arról, hogy a méregtelenítés, a lúgosító táplálkozás milyen erőteljes hatással bír az ízületi gyulladásokra. Saját klientelem is élő példa. Aki csak aszpirint fogyaszt a fájdalomra, hosszú-távon többet árt magának, mert a szalicil-tartalmú fájdalomcsillapítók savasítanak! (aszpirin = acetilénszalicil-sav)

Dr. Alex Guerrero Tradícionális kínai medicina, mester

 

Kapcsolódó termékek

Amit az orvosod Soha nem mondana el neked!
Kattints ide az ingyenes pH riportért!
ph_book
+ Ajándék
+ 2000 Ft értékű kupon
gift_book
Sav-bázis ételtáblázat +25 ízletes lúgosító recept!