Bevásárlókosár

0db - 0 Ft
Az Ön kosara üres!

Ingyenes ph riport
+ 2000 Ft értékű kupon

E-mail cím:*
Keresztnév:*
Vezetéknév:*
Super Admin által. | Posztolva ide: Miben segíthetünk? | Nincs még hozzászólás. | 1595 megtekintés a cikken

„Ha sok a savam, akkor elsavasodtam?"

Nyelőcső Reflux - "Gyomorégés", ahogy mi azt népiesen, és hibásan nevezzük. Valójában "gyomorsav visszaáramlás" lenne a korrekt meghatározás. Az égő érzés nyelőcsövünkben és mellkasunkban annak eredménye, hogy savas gyomortartalom jut a nyelőcsőbe és irritálja annak érzékeny sejtjeit.

 

Akár "hálásak" is lehetnénk érte, mert ez egy figyelmeztetés: a szervezet savtartalma veszélyes szintre ért, és nagy valószínűséggel a test más részeiben is „gyűlik".

 

Az "gyomorégésben" szenvedők többsége el sem tudja képzelni, hogy az étrendjük, mely gyomorproblémákhoz, gyulladásokhoz, gyomorfekélyhez, epekőhöz stb. vezetett,képes az emésztőrendszeren kívüli szervek károsítására.

Szóval: „Ég a gyomrunk!" ...de valójában mi okozza?

Kis mennyiségű gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe és irritálja annak szövetét. Sokan szednek savkötőket - pl. Tums, Rolaid, Rennie, stb.-hogy a kényelmetlen, maró érzéstől megszabaduljanak. Bár időszakos enyhülést hoznak, az okot egyáltalán nem kezelik.

Sőt, tanulmányok utalnak rá, hogy ezeknek a gyógyszereknek a hosszantartó használata valójában többet árt, mint használ, mert beleszól a természetes sav-bázis egyensúlyba. Gátolják például a fólsav (B12 vitamin), és sok más esszenciális ásvány és vitamin felszívódását.

Ironikus, de a TV-ben látható rengeteg anti-sav reklám arra utal, hogy a probléma oka a túlzott gyomorsav termelődés.

Ez egyáltalán nem igaz!


"..az abnormális gyomorsav- visszaáramlás általában túl kevés, és nem túl sok sav eredménye!" (dr. Alex Guerrero)

Már az 1960-as évektől publikált kutatások azt mutatták, hogy a nyelőcső irritálódása gyakran a túl kevés- és nem a túl sok gyomorsav eredménye!

Ha túl kevés gyomorsav áll szemben túl sok táplálékkal, bizonyos ételek - különösen a fehérjék - emésztése nem fejeződik be. Az emésztetlen élelem rothadásnak indul, és a kialakuló savas "zacc" visszaáramolhat a nyelőcsőbe.

Ez azonban nem annyira egyszerű.

Útját állja ugyanis egy szelep, mely ezt a visszaáramlást hivatott megállítani. A „szelepet" izmok mozgatják, és egyre több alternatív orvos állítja, hogy a hiányos emésztés során keletkező gázok relaxálják a szelepet mozgató izmokat, kinyitják a szelepet és... kész a baj.

Szerencsére az esetek nagy többségében az étrend korrigálása azonnali javulást hozhat.

Mi segíthet?

 

Enzimek és a szervezet lúgosítása!

-Minél több nyers élelmiszer (főleg zöldség), és enzimek vagy enzimtartalmútáplálék-kiegészítő fogyasztása!

-Olyan táplálék-kiegészítők, melyek helyreállítják a sav-bázis egyensúlyt, így az ételek gyorsabban lebomlanak a gyomorban és nem alakul ki rothadási folyamat

Kapcsolódó termékek

Candida X
5.390 Ft
Anti-Candida Csomag
Notice: Undefined variable: text_sale in /home/megagreen/public_html/catalog/view/theme/VARNA/template/blog/post.tpl on line 141 -14.6%
16.360 Ft 13.970 Ft
Notice: Undefined variable: text_limited in /home/megagreen/public_html/catalog/view/theme/VARNA/template/blog/post.tpl on line 154
Livachol
5.190 Ft
0 Ft
Amit az orvosod Soha nem mondana el neked!
Kattints ide az ingyenes pH riportért!
ph_book
+ Ajándék
+ 2000 Ft értékű kupon
gift_book
Sav-bázis ételtáblázat +25 ízletes lúgosító recept!